Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τα λόγια πληγώνουν

  Τα λόγια πληγώνουν όσο και τα όπλα. Οι βρισιές και οι προσβολές αφήνουν στα πρόσωπα μελανιές, γρατζουνιές και αίματα, όπως μια γροθιά ή ένα χτύπημα με μπαστούνι. Αυτό πιστεύει ένας Αμερικανός φωτογράφος ο οποίος χρησιμοποιεί την τέχνη του για να κάνει παγκόσμια καμπάνια κατά της λεκτικής βίας.

  Ο Ριτς Τζόνσον από το Ορλάντο της Φλόριντα κάλεσε στο στούντιο παιδιά και έφηβους, από τον κύκλο των φίλων του, αλλά και άγνωστους εθελοντές μέσω των social media. Τους έβαλε να αφηγηθούν τις προσωπικές τους εμπειρίες ως θύματα λεκτικής βίας και τους ζήτησε να διαλέξουν τη λέξη που τους πλήγωσε περισσότερο: «άχρηστη», «χοντρή», «τσούλα», «βλάκας», «άσχημος»... Την υπόλοιπη δουλειά ανέλαβε ένας μακιγιέρ και ο Ριτς αποτύπωσε το τελικό αποτέλεσμα στον φακό του.
  Ο Αμερικανός φωτογράφος, ο οποίος είχε πέσει κι αυτός θύμα λεκτικής βίας ως παιδί, ονόμασε την καμπάνια του Weapon of Choice (όπλο επιλογής). «Ανακαλύψαμε ότι η σωματική και η λεκτική βία συχνά πηγαίνουν χέρι-χέρι», λέει «και το γεγονός ότι κάποιος επιλέγει να κάνει χρήση της σωματικής αντί της λεκτικής βίας, είναι ακριβώς αυτό: επιλογή».
Φωτογραφίες:Www.independent.co.uk



















































https://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου