Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κανόνες και επιβράβευση!

Αφού πλέον μάθαμε όλα τα γράμματα (κάτι δίψηφα μας ξεφεύγουν μόνο, λεπτομέρειες!), έφερα στην τάξη τον Λάκη τον Κροκοδειλάκη να επιβραβεύει κάθε μέρα εκείνο το παιδί που τήρησε όλους τους κανόνες!


Επειδή οι κανόνες μας είχαν αρκετά φτωχική εμφάνιση, είπα να τους δώσω λίγη έμφαση περισσότερο, μιας και τώρα που υπάρχει το βραβείο, θα πρέπει να τους κοιτάμε όλο και πιο συχνά! Έτσι, έβαλα τον Λάκη να τους κρατάει μέσα σε μπαλόνια!



Πριν από κάποια χρόνια, μια σχολική σύμβουλος μου πρότεινε να μη χρησιμοποιούμε αρνητικές και απαγορευτικές λέξεις (Δεν, Μην, Απαγορεύεται) κατά την σύνταξη των κανόνων, αλλά να ενισχύουμε τη θετική συμπεριφορά. Πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο, καθώς όλοι οι κανόνες που πρότειναν τα μικρά μου στην αρχή της χρονιάς ξεκινούσαν με αυτές τις λέξεις. Με δικές μου ερωτήσεις όμως φτάναμε κάθε φορά στη διατύπωση της "καλής" συμπεριφοράς π.χ. "Δε βρίζουμε τους συμμαθητές μας." άρα τι κάνουμε στους συμμαθητές μας; "Μιλάμε ευγενικά"!


Οι κανόνες μας:











Τα πανέμορφα πλαίσια και την κόκκινη αρχική πινακίδα τα βρήκα εδώ


Εκτύπωσα ξεχωριστά το σχήμα μπαλονιού σε χρωματιστές κόλλες Α4 από τα κίτρινα πλαίσια με τους κανόνες και τα ένωσα στην πλαστικοποίηση. Τα κορδονάκια τα βρήκα σε βιβλιοπωλείο, στα είδη χειροτεχνίας (η συσκευασία έχει πολλά χρώματα και σε μεγάλο μήκος). Τον Λάκη τον εκτύπωσα σε 2 κόλλες για μεγαλύτερο μέγεθος.


Και ποιο είναι το βραβείο; Ένα ανέκδοτο που θα το διαβάζει το παιδί στο σπίτι του με τη βοήθεια των γονιών του και θα μας το λέει την επόμενη μέρα! Φυσικά κάθε μέρα θα έχουμε και άλλον νικητή!




Μια χάρτινη θήκη μπροστά με το όνομα του σημερινού νικητή και το ανέκδοτο!




...και o Λάκης σε διάφορες πόζες!









7 σχόλια:

  1. καταπληκτική ιδέα για επιβράβευση των μαθητών! συγχαρητήρια για την όμορφη δουλειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο, Έλενα! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία ιδέα!!! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά πολύ όμορφο και πολύ ζωντανό και χαρούμενο!Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι..πώς παρουσίασες τον Λάκη τον κροκοδειλάκη στα παιδιά;;;..προσπαθώ να βρω κάτι να τον συνδέσω..μια ιστορία.. κάτι..το μόνο που βρήκα είναι ότι χρησιμοποιείται ως σύμβολο ανισότητας στα μαθηματικά :) κάτι που δεν με εξυπηρετεί δυστυχώς γιατί είμαι νηπιαγωγός σε νήπια-προνήπια!!ήθελα λοιπόν να δω αν έχεις εσύ κάτι να μου προτείνεις!!! ευχαριστώ εκ των προτέρων

    συγνώμη για την παραπάνω διαγραφή..κάτι έκανα λάθος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή