Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο αγιασμός πέτυχε, το σχολείο έκλεισε.

«Καλημέρα σας, καλή σχολική χρονιά! Εσείς θα είστε η δασκάλα φέτος;» Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια των γονέων, καλυμμένα από έναν τόνο απελπισίας. Μονοθέσιο σχολείο ήταν με τα παιδάκια να με κοιτάνε συνεχώς, άλλα ντροπαλά και άλλα χαμογελαστά. Πού να ‘ξεραν…

 «Όχι, ήρθα μόνο για σήμερα, για τον αγιασμό.»
«Γιατί;»
Τι να απαντούσα, κύριοι; Έπρεπε να δικαιολογήσω την ανικανότητά σας; Γιατί δεν περάσατε εσείς από κάθε σχολείο να τους πείσετε πως όλα βαίνουν καλώς; Με τι λόγια θα μπορούσα να εξηγήσω σε αυτούς τους ανθρώπους πως υπάρχουν 8.000 άνεργοι δάσκαλοι και παρ’ όλα αυτά το σχολείο την επόμενη μέρα θα παρέμενε κλειστό; Γιατί δε θα έχουν αύριο δάσκαλο;

Επειδή δεν ενδιαφέρεται κανείς από εσάς. Επειδή το “Πρώτα ο μαθητής” έχει γίνει εδώ και χρόνια “Πρώτα το μνημόνιο”. Επειδή πασχίζετε να μετατρέψετε την παιδεία σε μια ελεεινή επιχείρηση με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, την ώρα που άλλα κράτη επενδύουν πρώτα σε αυτήν και μακροπρόθεσμα στο μέλλον τους. Επειδή, για να πετύχει η εκπαίδευση, χρειάζονται σχολεία, μαθητές και δάσκαλοι. Τα έχουμε όλα αυτά αλλά δυστυχώς κάπου εκεί εμπλέκεστε κι εσείς και μας εμποδίζετε να επιτελέσουμε το έργο μας. 


Ντράπηκα.
Δεν μπορούσα όμως να σας καλύψω. Δεν είμαι καλή στα ψέματα, συγγνώμη.


6 σχόλια:

  1. Γιατί ήρθα απλά και μόνο να εκπροσωπήσω/εκπροσωπήσουμε το Υπουργείο Παιδείας σε όλη τη χώρα ώστε να γράψουν αύριο σε όλα τα άρθρα: Ομαλά ξεκίνησε η σχολική χρονιά με τους αγιασμούς να γίνονται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια μετά και από τις σχετικές δεσμεύσεις του Υπουργού.
    Τώρα αν τελικά οι αναπληρωτές(οι περισσότεροι) πιάνουν δουλειά μετά από κάνα μήνα ή και πιο μετά και αν τελικά μαζί με αυτούς γίνει και ΑΣΕΠ 10.000 ατόμων (κάτσε να πάρουν μία φορά τους 500 του 2008) είναι τεχνικές λεπτομέρειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλενα, μακάρι να αγαπούσαν την εκπαίδευση έστω και στο μισό από όσο την αγαπάς εσύ. Έχεις απόλυτο δίκιο. Συνέχισε το έργο σου όσο καλύτερα μπορείς! Καλή χρονιά να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όταν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν και γνωρίζουμε παραπάνω, καλό είναι να τους ενημερώνουμε, αντι να θυμωνουμε "επειδη θα επρεπε να ξερουν". ετσι κανετε και στα μαθητουδια που δεν ξερουν όσα ξερετε; επειδη δεν πιστευω οτι αυτο κανετε, αντιληφθείτε το ρόλο σας ως ενημεροι πολιτες κι ενημερωστε κ τους υπολοιπους. αν θελετε συμμαχους δηλαδη, κι όχι αδαείς αντιπαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ενημερώσω το υπουργείο για τα κενά του;;; Δεν είναι η δουλειά μου αυτή. Όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουν τι συμβαίνει στα σχολεία της χώρας.

      Διαγραφή