Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Γράμμα στη μητριά της Σταχτοπούτας!

Στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης με τα δευτεράκια επεξεργαστήκαμε το θέμα "Δικαιώματα των παιδιών". Μετά από αρκετές δραστηριότητες, βίντεο και σποτάκια από το ίντερνετ και με γνώμονα το καταπληκτικό έντυπο "Έχω Έχεις Έχει ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!" από τον Συνήγορο του Παιδιού
( δείτε το εδώ ) γράψαμε κι ένα γράμμα στη μητριά της Σταχτοπούτας για να την επιπλήξουμε, καθώς καταπατά σε τεράστιο βαθμό τα δικαιώματα της Σταχτοπούτας ως παιδί (διευκρινίσαμε ότι μιλάμε για την περίοδο πριν μεγαλώσει και αρχίσει τα ξεπορτίσματα με τον πρίγκιπα!). Πριν από αυτό βέβαια, φρόντισα να εξηγήσω τον όρο "μητριά" καθώς αρκετά δεν τον γνώριζαν, αναφέραμε και τον "πατριό" και έκανα σαφές πως οι μητριές, όπως και οι λύκοι, είναι θύματα της προπαγάνδας των παλιών ελληνικών παραμυθιών!

Μερικά από τα γράμματα των παιδιών:







Την ώρα που έγραφαν, ένα παιδάκι με ρωτάει:
- Θα το στείλουμε στ' αλήθεια στη μητριά της;
- Ναι, φυσικά! (τι λέωωωω;;;;;;;)

- Πού θα τη βρείτε;
- Θα βρω τη διεύθυνσή της στο ίντερνετ!
Μετά από λίγο και αφού το ύφος από καχύποπτο έγινε σκεπτικό:
- Θα καταλάβει τα γράμματά μου;;
- Μην ανησυχείς, είναι πανέξυπνη, όλα τα καταλαβαίνει!


Και φυσικά μετά από αυτό έπρεπε να δουν μια απάντηση! Έτσι κι έγινε, λοιπόν, και την επόμενη φορά που είχαμε μαζί μάθημα, λίγο πριν μπω στην τάξη, βρήκαν εντελώς τυχαία (!!) ένα χαρτί τυλιγμένο σε ρολό με την ένδειξη "Για τα παιδιά της Β' τάξης". Ρώτησα ποιος το άφησε εδώ, κανείς δεν ήξερε! Κάποια πρόσκληση για πάρτι, σκέφτηκαν! Όταν άρχισα να το διαβάζω, έγινε χαμός! "Μας βρήκε! Μας βρήκε!", "Πώς ήρθε εδώ;;;", "Με το ΚΤΕΛ!" και άλλα θαυμάσια σχόλια που σε στέλνουν σε άλλη διάσταση!



Εντάξει, το φτιάξαμε κι αυτό!




3 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα!! Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που προσεγγισατε το θέμα!! Διδάσκει χωρίς να γίνεται 'διδακτικός'!! Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι όμορφο...φυσικά η απάντηση της μητριάς είναι όλα τα λεφτά! φαίνεται να το εκτίμησαν ιδιαίτερα τα παιδάκια σας =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Πράγματι, ενθουσιάστηκαν με την απάντηση, δεν το περίμεναν!

      Διαγραφή