Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Επιτέλους Κάτι Άλλο!

Ξαναγύρισα λοιπόν σε μικρούλια μετά από χρόνια και φυσικά δε θα γινόταν να μη διαβάσουμε το πασίγνωστο και γλυκύτατο παραμύθι "Το Κάτι Άλλο" (Κάθριν Κέιβ - Εκδόσεις Πατάκη) με αφορμή την εκμάθηση του Κ,κ.


Ολόκληρο το παραμύθι αλλά και οι δραστηριότητες παρουσιάστηκαν μέσα από Power Point και προτζέκτορα (του σχολείου φυσικά, όχι της τάξης!). Τα παιδιά είχαν μπροστά τους 7 φύλλα εργασίας, μολύβι, γόμα, ψαλίδι, κόλλα και το τετράδιο-Ευρετήριο. Φυσικά για λόγους οικονομίας δεν πήραν εκτυπωμένες όλες τις διαφάνειες του PP αλλά μόνο αυτές με τις ασκήσεις.

Και ξεκινήσαμε!




Ακολούθησαν οι διαφάνειες με σκαναρισμένες όλες τις σελίδες του παραμυθιού και μετά άρχισαν οι εργασίες!



(άμμος)





Στις επόμενες 5 εργασίες απουσίαζαν από τα φύλλα τους οι εικόνες και βρίσκονταν στο τελευταίο φύλλο εργασίας ανακατεμένες. Από εκεί έπρεπε να διαλέξουν ποια εικόνα δικαιολογεί κάθε φορά την απάντησή τους, να την κόψουν και να την κολλήσουν.


(όχι)


(Το Κατιτί)


(όχι)




Στις επόμενες 6 εργασίες δε φαίνονταν αρχικά στις διαφάνειες του PP οι απαντήσεις παρά μόνο το αρχικό γράμμα των συναισθημάτων. Αφού βρίσκαμε το συναίσθημα που ψάχναμε, σε επόμενο κλικ ερχόταν και η επιβεβαίωση!













Με τη Β'τάξη είχαμε κάνει επίσης δραματοποίηση, εναλλαγή ρόλων "καλών/κακών", διαφορετικό τέλος στην ιστορία και διάφορες ασκήσεις γραμματικής και λεξιλογίου.
   
Τέλος οι εργασίες, τώρα μόνο κοιτάμε!



(Για έμφαση, πρώτα υπήρχε ένα παιδάκι στη διαφάνεια και σιγά σιγά εμφανίζονταν κι άλλα!)








(Σε αυτές έπεσε ΤΟ γέλιο!)






(Επίσης γέλιο με τις γκριμάτσες!)











5 σχόλια:

  1. Φανταστική δουλειά! Λατρεύω το "Κάτι Άλλο" και το είχα διαβάσει και παλαιότερα σε παιδιά μου, αλλά φέτος με τις ιδέες σου θα το απολαύσουμε πολύ περισσότερο και θα επιτευχθούν και σίγουρα οι στόχοι του μαθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή