Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

"Εικονογραφημένος" αυτισμός

Καθώς η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει, θεωρήσαμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να δούνε τον αυτισμό με μια διαφορετική ματιά..αυτή των Εικόνων.Η HANS “Βοηθήστε τον Αυτισμό Τώρα” είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει σαν σκοπό να βοηθά οικογένειες με αυτιστικά παιδιά, υποστηρίζοντας τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες να αναγνωρίσουν, να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους.

Οι εικόνες που ακολουθούν έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια ειδικών στον αυτισμό επιστημόνων και με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.
Ο σκοπός των εικόνων είναι να ευαισθητοποιήσει και να μας ενημερώσει για το πλήθος των συμπτωμάτων που μπορεί να εκδηλώνει το αυτιστικό παιδί.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ να σας βοηθήσει να διαγνώσετε αν το παιδί σας είναι αυτιστικό. Η διάγνωση είναι θέμα ειδικών και οπωσδήποτε αφορά την αξιολόγηση του ιστορικού του παιδιού, τη συμπεριφορά του, πληροφορίες από το σχολείο και ειδικό εργαστηριακό έλεγχο, όπου αυτό απαιτείται.
Ίσως μέσα από τις εικόνες αυτές να αναγνωρίσετε χαρακτηριστικά του παιδιού σας. Μη βιαστείτε να ανησυχήσετε. Δε σημαίνει ότι το παιδί σας έχει αυτισμό. Αν κάτι σας ανησυχήσει, ενημερώστε τον παιδίατρό σας που είναι και ο πλέον υπεύθυνος.http://imagizer.imageshack.us/a/img14/1372/42430210.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου