Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

2 παιδιά, ένα σάντουιτς κι ένα μάθημα

Δυο πιτσιρίκια βρίσκουν μπροστά τους ένα μόνο σάντουιτς...Τι θα κάνουν;;;
Τελικά υπάρχει ελπίδα!


Σε έναν κόσμο που παράγει τροφή ικανή να ταΐσει τους πάντες, 3,5 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα.
Τα παιδιά ξέρουν να μοιράζονται. Οφείλουμε να παραδειγματιστούμε.


Δείτε το όμορφο βίντεο!





ή εδώ 

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία και χαριτωμένη αντίδραση από τα παιδάκια και μπράβο τους.... όταν τα βλέπεις έτσι λες υπάρχει ελπίδα όντως, σε κάνουν χαρούμενο γι αυτό και είναι ωραία η ενασχόληση μαζί μαυτά. Στο βίντεο είναι αρκετά μικρά ακόμα γι αυτό και τόσο καλά και αγνά. Κάτσε να μεγαλώσουν λίγο και τα ξαναλέμε. Θα ήθελα να τα δω στο Λύκειο ας πούμε τι συμπεριφορά θα έχουν γενικότερα. Το ερώτημα είναι ρητορικό, ξέρουμε όταν μεγαλώνουν πως αλλάζουν και πόσο έχουν ξεφύγει πια. Θα μου πείς η σωστή αγωγή από μικρή ηλικία ξεκινάει και αργότερα θα εξακολουθούν νάχουν καλή συμπεριφορά.....αλλά συχνά πυκνά άλλο βλέπουμε και είναι γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τη γνώμη μου και παιδιά λυκείου να έβαζαν στο πείραμα πάλι θα έδιναν το μισό στον άλλον. Ακόμη και ενήλικες, οι οποίοι ωστόσο θα το έκαναν από ντροπή και όχι τόσο από καλοσύνη. Πιστεύω πως σκοπός του βίντεο είναι να προβάλει την ανιδιοτελή προσφορά των μικρών παιδιών και να παροτρύνει όλους μας να τα μιμηθούμε.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτό....μάλλον θα το έκαναν περισσότερο από ντροπή, αμηχανία και λόγω του ό,τι πιθανόν θα δέχονταν επικρίσεις απ τον κόσμο/συμμαθητές και όχι ίσως απαραίτητα επειδή το θέλουν και οι ίδιοι. Αυτή είναι και η διαφορά με τα μικρά παιδιά και ναι ο σκοπός όντως αυτός είναι. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν μάθει καθόλου έτσι και δεν θα λυπούνταν τον άλλον. Δεν γενικεύω, δεν είναι φυσικά όλοι οι ενήλικες και μαθητές Λυκείου έτσι, ευτυχώς δηλαδή, και με την κρίση πιστεύω γίναν πιο αλληλλέγγυοι και συμπονετικοί ξυπνώντας επιτελους κάπως...

      Διαγραφή