Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Καλώς ήρθατε!

Ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά για 1.500 προσφυγόπουλα που θα παρακολουθήσουν μαθήματα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. σε 20 σχολεία της χώρας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και Εύβοια.

Οι μικροί μαθητές έφτασαν σήμερα στα σχολεία με τη συνοδεία των γονιών τους και έγιναν δεκτοί από τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Με τις καινούριες τσάντες τους και με τον ενθουσιασμό ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους ξεναγήθηκαν στα νέα τους σχολεία όπου από αύριο θα απολαμβάνουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Καλή χρονιά, λοιπόν, και σε αυτά τα παιδιά αλλά και στους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές που κάτω από αντίξοες συνθήκες επωμίζονται ένα βαρύτατο καθήκον.


Μια από τις περιπτώσεις αυτές ήταν το καλωσόρισμα των 30 προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας όπου εκπαιδευτικοί, μαθητές και η τοπική κοινωνία τα υποδέχτηκαν με μια ζεστή αγκαλιά, δίνοντας ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.Τα προσφυγόπουλα, το καθένα και μία ξεχωριστή ιστορία, ευχαρίστησαν με ένα τραγούδι στη γλώσσα τους, που μιλάει για την ανάγκη να σωθούν τα παιδιά του πολέμου.
(ΦΩΤΟ από epirusgate)







Σήμερα στο σχολείο μας μπερδεύτηκαν τα χρώματα και τα παιδάκια μας έστειλαν το πιο γλυκό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές. Τα δάκρυα που κύλησαν δεν άφησαν το δηλητήριο της ξενοφοβίας να αγγίξει καμία παιδική ψυχή.
(Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας "Ανδρέας Κάλβος") 



Φωνάζοντας "Καλωσήρθατε" και χειροκροτώντας υποδέχτηκαν οι μαθητές του 67ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης τα 23 προσφυγόπουλα που έφτασαν στις 3 μετά το μεσημέρι στο σχολείο τους, προσφέροντάς τους μάλιστα τσουρέκια και αρτοσκευάσματα!


Επειδή έχουμε κι ένα άλλο πρόσωπο πέρα από προπηλακισμούς και λουκέτα!




Κι ένα χαμόγελο ως ανταπόδοση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου