Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Πόσο κοστίζει ένα θαύμα;

Ένα κοριτσάκι πήρε τον κουμπαρά του κι άδειασε το περιεχόμενο. Μέτρησε τρεις φορές τα κέρματά του για να μην κάνει κανένα λάθος. Ήταν ένα δολάριο και 11 σεντς. Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.


Ο φαρμακοποιός εκείνη την στιγμή μιλούσε με έναν καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματά της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.


- “Τι θέλεις;” τη ρωτά κάπως εκνευρισμένος εκείνος.
“Δε βλέπεις ότι μιλώ με τον αδελφό μου που έχω χρόνια να τον δω;”.
Τότε η μικρή του είπε:
- “Θέλω να σου μιλήσω για τον αδελφό μου που είναι πολύ άρρωστος, και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!“
- “Συγγνώμη”, της απάντησε αυτός,” αλλά δεν πουλάμε θαύματα”.
- “Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του που μεγαλώνει κι ο μπαμπάς μου λέει ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, ποσό κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω; Έχω χρήματα…” .
Ο αδελφός του φαρμακοποιού που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση, ρώτησε τη μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της.
- “Δεν ξέρω”, του απάντησε με μάτια βουρκωμένα.
“Εκείνο που ξέρω είναι ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι’ αυτό θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα”.
Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου για το πόσα λεπτά έχει, η μικρή του απάντησε: «Ένα δολάριο και 11 σεντς, κι αν χρειασθούν και άλλα θα τα βρω».
-” Τι σύμπτωση”, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος.
“Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα για έναν μικρό αδελφό. Ένα δολάριο και 11 σεντς!“
Πήρε τα λεφτά, έπιασε τη μικρή απ’ το χεράκι και της είπε: «Πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα».
Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ο Κάρτον Άρσμποργκ, ο γνωστός νευροχειρουργός.
Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής.
- “Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα”, ψιθύρισε η μαμά.
“Απορώ πόσο θα κόστισε”.

Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα: Ένα δολάριο και 11 σεντς, συν την πίστη ενός μικρού παιδιού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου