Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Μα πόσο πληρώνονται αυτοί οι δάσκαλοι;

Ας είμαστε ειλικρινείς! Ο μισθός μας είναι δυσανάλογος των υπηρεσιών μας! Τι κάνουμε στην τελική; Φύλαξη των παιδιών, babysitting για διευκόλυνση των γονέων.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ας μην επιβαρύνουμε άλλο το κράτος συμβάλλοντας στη χρεοκοπία του και ας ζητήσουμε πρώτα οι ίδιοι να πληρωνόμαστε ανάλογα με το έργο μας. Έτσι δηλαδή:

Για τη φύλαξη των παιδιών τους οι γονείς ας μας δίνουν 3 ευρώ την ώρα και φυσικά μόνο για τις ώρες που δουλεύουμε (8:15 – 13:15). Αυτό σημαίνει 15 ευρώ την ημέρα ο κάθε γονέας στον δάσκαλο/δασκάλα.

Πόσα παιδιά κρατάμε την ημέρα; 25 περίπου. Δηλαδή 15 χ 25 = 375 € την ημέρα. Αν αφαιρέσουμε Σαββατοκύριακα και διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού μένουν 180 μέρες τον χρόνο! Για να δούμε τώρα… 375 x 180 = 67.500 € τον χρόνο.

Μισό λεπτό. Κάπου υπάρχει λάθος… Μα πόσα μας δίνουν;

Ο μέσος ετήσιος μισθός δασκάλου είναι 12.000 ευρώ.
12.000 / 180 μέρες = 66,7€ την ημέρα / 25 μαθητές = 2,668€ / 5 ώρες = 0.53 € την ώρα ανά μαθητή.

Απίστευτο! Κάνουμε φύλαξη μόλις με 0,53€ την ώρα!
Και το πιο απίστευτο είναι ότι σε αυτήν την ώρα ΤΑ ΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!


«Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός όταν θεωρεί φυσιολογικό να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του». J. F. Kennedy


( Το κειμενάκι που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια 
διαμορφωμένο στα σημερινά δεδομένα! )

5 σχόλια:

 1. ντροπή τους δάσκαλος φτωχός αμμόρφωτος λαός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο! Το βρήκαμε! Βρε τους καημενους τους δασκάλους! Αφού είναι τόσο χάλια, εμπρός, βγείτε στον ιδιωτικό τομέα! Κούνια που σας κουναγε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι ρε δεν πληρωνεστε καλα δεν παιρνετε 10,000 το μηνα που νομιζετε οτι αξιζετε για ουτε 4ωρες καθαρης δουλειας και καθισιο 3 μηνες το χρονο... Ουστ, αν εχετε κωλο υπαρχει και ο ιδιωτικος τομεας να εργαστειτε αλλα εκει δεν εχει 3 μηνες καθισιο, ουτε 4ωρες δουλεια....Ασε που αμα δεν εισαι καλος στην δουλεια σου σε διωχνουν και απο πανω.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μ'άρεσε η διαφορετική ημερομηνία στα σχόλια, Ανώνυμε! Μπορούσες να τα γράψεις όλα μαζί, χωρούσαν! Κρίμα που δεν έγινες κι εσύ δάσκαλος να απολαμβάνεις όλα αυτά τα προνόμια! Ποτέ δεν είναι αργά όμως! Οι σχολές είναι ανοιχτές για όλους! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επέλεξες τον βάρβαρο ιδιωτικό τομέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. δεν λυπάμαι κανένα δημόσιο υπάλληλο... Λυπάμαι όμως τους νέους δάσκαλους που ξεκινάν με μεράκι και καταλήγουν σαν τους παλιούς δασκάλους, πριν καλά καλά αρχίσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή