Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Και το Πρωτάθλημα αρχίζει!

Αγώνα μπάσκετ είχαμε σήμερα και φυσικά αυτό απαιτεί και κάποια προπόνηση! Κάναμε, λοιπόν, την προπόνησή μας και ταυτόχρονα μάθαμε να ξεχωρίζουμε τη μονάδα από τη δεκάδα!


Ένα σημείο στο οποίο δυσκολεύτηκαν τα μικρά μου ήταν το ότι, ενώ ήξεραν να ανεβαίνουν προφορικά 10-10 μέχρι το 50 ή και το 100, δυσκολεύονταν να κάνουν το ίδιο όταν έβλεπαν δεκάρια στη σειρά π.χ. 10-10-10-10-10 .... "δέκα-δέκα-δέκα" αντί του "δέκα-είκοσι-τριάντα" κτλ. Προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν πως το κυκλάκι με το 10 που βλέπουν έχει μέσα 10 πόντους/βήματα και όχι μόνο 1 κι ας είναι 1 κυκλάκι. Έτσι, μετρήσαμε πολλές φορές προφορικά τους αριθμούς αρχικά 1-1 με μετά 10-10, με ασκήσεις όπως "προχώρα από το 25 και μετά 1-1" και "κάνε ένα γιγάντιο βήμα για να ανέβεις 10 σκαλοπάτια από το 20". Μετά, ξεκινήσαμε την προπόνηση! 


Το παιχνιδάκι το σκέφτηκα την τελευταία στιγμή (στις 11 το βράδυ!) και για τον λόγο αυτόν δεν ήταν και πολύ οργανωμένο! Κανονικά θα έπρεπε να έχω φέρει και μουσική για να παίζει το "The Final Countdown" αλλά και μια φανέλα που να φορά ο παίκτης που αγωνίζεται κάθε φορά!


Κατά την προπόνηση, ο κάθε παίχτης έριχνε 9 βολές (τυχαίος αριθμός). Οι 4 μεγάλες μπάλες μετρούσαν για 10 πόντους και οι υπόλοιπες 5 μετρούσαν για 1 πόντο.


Η μπασκέτα μας! Δίχτυ χειροτεχνίας (από βιβλιοπωλείο ή κατάστημα με υφάσματα-κουμπιά-κλωστές) τυλιγμένο σε σύρμα πίπας (4 κομματάκια για να είναι πιο σταθερό) και όλο αυτό κολλημένο με σιλικόνη πάνω σε διπλό χαρτόνι. Είπαμε, η οργάνωση ήταν πρόχειρη!!!



Οι μπάλες μας! Μιας χρήσης φυσικά! Οι κόκκινες για 10 πόντους, οι πράσινες για 1!




Το κάθε παιδάκι με τη σειρά σηκωνόταν και δοκίμαζε τις ικανότητές του στις βολές!









Φυσικά κάθε φορά υπήρχε κι ένας κριτής που τοποθετούσε τους πόντους του κάθε παίχτη στον πίνακα για να μετρήσουμε στο τέλος το σκορ του. Αν όμως ξανακάνουμε το παιχνίδι, θα εκτυπώσω περισσότερα κυκλάκια ώστε να τα κολλάμε δίπλα από κάθε όνομα και στο τέλος να υπάρχουν όλα στον πίνακα και όχι όπως σήμερα που μετρούσαμε και ξεκολλούσαμε για τον επόμενο!




Αφού τελειώσαμε την προπόνηση, κάναμε λίγη εξάσκηση ακόμα στις μονάδες και δεκάδες και μάθαμε επίσης για ευκολία να ξεκινάμε το μέτρημα από τους "μεγάλους" αριθμούς (δεκάδες) και μετά να μετράμε τα "ψιλά" (μονάδες).




Και για να κλείσει διασκεδαστικά η εβδομάδα, στο τελευταίο 10λεπτο παίξαμε μπάσκετ!





Το παιχνίδι έληξε 42 - 58.
Στα φάουλ.
Καλάθι δε βάλαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου