Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Τάσσομαι εναντίον της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή τα παιδιά πρέπει να έχουν μια σωστή οικογένεια με έναν μπαμπά και μία μαμά, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι τεράστιος αριθμός παιδιών μεγαλώνουν μόνο με τον έναν γονιό λόγω εγκατάλειψης, διαζυγίου ή θανάτου ή εγκαταλείπονται εξ ολοκλήρου στους παππούδες.


ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή τα παιδιά τους θα υφίστανται τρομερό bullying στο σχολείο, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι bullying υφίστανται σήμερα τα παιδιά με αναπηρία και τα παχύσαρκα παιδιά και τα παιδιά χωρισμένων γονιών και τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τα συνεσταλμένα και τα αδύναμα και…και….και… Σκοπός της πολιτείας εξάλλου είναι ο κατ’ οίκον περιορισμός των θυμάτων και όχι η εξάλειψη του φαινομένου.

ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον όπου θα αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και μια ισορροπημένη ψυχοσύνθεση και μόνο οι γονείς διαφορετικού φύλου είναι σε θέση να το προσφέρουν, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι ετερόφυλοι είναι οι γονείς που δέρνουν, βιάζουν, υποσιτίζουν, παραμελούν και εγκαταλείπουν τα παιδιά τους.

ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή είναι ανώμαλο, αφύσικο και αποτελεί αρρωστημένη κατάσταση να μεγαλώνουν τα παιδιά από άτομα του ίδιου φύλου ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι χιλιάδες παιδιά μεγαλώνουν με τον μπαμπά και τον παππού ή με τη μαμά και τη θεία, χωρίς να έχουν μεταλλαχτεί σε τέρατα.

ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή τα παιδιά τους θα «γίνουν» σίγουρα ομοφυλόφιλα. Το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία είναι εγγενές χαρακτηριστικό και το ότι όλοι οι gay γνωστοί μου ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ από ετερόφυλους γονείς είναι άλλο θέμα.

ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή δεν είναι δυνατόν οι γονείς του ίδιου φύλου να παρέχουν αγάπη, υποστήριξη και προστασία, που είναι τα κυριότερα που έχει ανάγκη ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά.

ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή ως Έλληνας/Ελληνίδα έχω υποχρέωση να επεμβαίνω στις ζωές των άλλων, να κρίνω και να κατακρίνω ασύστολα τα πάντα, να επιβάλλω τη γνώμη μου και να απεχθάνομαι οτιδήποτε διαφέρει από τη δική μου υποκειμενική και τέλεια πραγματικότητα.

ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή προτιμώ τα παιδιά που παράτησαν οι ετερόφυλοι γονείς τους να μεγαλώσουν μόνα τους σε ιδρύματα και όχι σε μια οικογένεια που θα τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή.

ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή οι διαδικασίες υιοθεσίας είναι τόσο πρόχειρες και σύντομες που ποιος ξέρει τι άνθρωποι θα αναθρέψουν το παιδί.

ΤΑΣΣΟΜΑΙ τέλος ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή ζω σε μια χώρα που αυτοαποκαλείται ευρωπαϊκή τη στιγμή που οι έννοιες «ανθρώπινα δικαιώματα» και «ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών» όχι απλά δεν είναι δεδομένα αλλά θεωρούνται κατακριτέοι, ανώμαλοι και μίασμα της κοινωνίας όσοι τολμούν να τα διεκδικούν.

Και είμαι περήφανος/η για αυτό.
Ας επιστρέψω τώρα πίσω στη σπηλιά μου…



41 σχόλια:

  1. Σπάει κόκαλα! Για μια ακόμη φορά! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο στο τελευταίο συμφωνώ. Κατα τα άλλα ρατσισμός, ομοφοβία, μισαλλοδοξία και κακεντρέχεια. Κρίμα... θες να λέγεσαι και δασκάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δε σου ξεφεύγει, ε;;; Ε, τι να κάνουμε, όλοι έχουμε ελαττώματα. Όπως εσύ για παράδειγμα που δεν ξέρεις ανάγνωση. Κρίμα...θες να λέγεσαι και ενήλικας.

      Διαγραφή
    2. Χαρακτηριστικό δείγμα.
      Δε διαβάσαμε παρά ένα τίτλο μα έχουμε άποψη.

      ___Κοινοποιώ βεβαίως,

      Διαγραφή
    3. Κυριε/α Ανώνυμε/η? Δε καταλάβατε μάλλον το κείμενο που υποτίθεται πως διαβάσατε! Πάμε άλλη μια! :)

      Διαγραφή
    4. Το χειρότερο είναι που θα ζει στο αφύσικο και και θα μεγαλώνει με την εμπειρία του ποιο φυσιολογικού και ότι η ομοφυλοφιλία είναι το φυσιολογικό και η εταιροφιλοφιλία είναι το αφύσικο και έτσι θα του το εμπεδώσουν ομοφυλόφιλοι ανάδοχοι και η εξέλιξη αυτού του παιδιού σίγουρα θα προσανατολιστεί στην ομοφυλοφιλία

      Διαγραφή
  3. Φαντάζομαι πως ο Ανώνυμος παραπάνω δε διάβασε το κείμενο αλλά μόνο τον τίτλο. Αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι δυνατόν να πίστεψε πως πρόκειται για πραγματική άποψη! Στο κείμενο υπάρχουν όλα τα επιχειρήματα όσων αντιτίθενται στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλους και αντικρούονται ένα-ένα με εξαιρετικό τρόπο! Συγχαρητήρια, συναδέλφισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο φαντάζομαι! Ναι, αυτό ακριβώς θέλησα να κάνω, ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση! Στην αρχή κόλλησα λίγο, αλλά επειδή σε διαβάζω έδειξα... εμπιστοσύνη και συνέχισα! (χε χε) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη! Χαίρομαι που δε σε απογοήτευσα! :)

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετικό! Χίλια μπράβο από έναν συναδελφο! Αν θες μπες να ρίξεις μια ματιά και στο blog μου rippingmygreekfatbody.blogspot.com Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ, Δημήτρη! Έχεις ένα τεράστιο κύμα θετικής ενέργειας από εμένα!

      Διαγραφή
  6. Ως 17χρονος μαθητης της Γ' Λυκειου που τωρα γνωριζει την ασχημια της συγχρονης ομοφοβικης κοινωνιας μας, θελω να σας πω ενα ευχαριστω για την εμπνευση και το αισθημα ελπιδας για κατι καλυτερο που μου δωσατε. Λειπουν τετοιοι εκπαιδευτικοι-ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ απο τα ελληνικα σχολια. Συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά! Νομίζω πως οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί σήμερα είναι γαλουχημένοι στα δημοκρατικά ιδεώδη αλλά όπως λες το πρόβλημα είναι βαθιά ριζωμένο στην ελληνική κοινωνία. Καλώς ή κακώς όμως σε κάποια θέματα δε χωράει η προσωπική μας γνώμη. Τότε μιλάνε οι νόμοι.

      Διαγραφή
  7. Ο Βίσμαρκ έλεγε καθηγηταί τρεις και εχάθη η πατρίς. Ξαφνικά ξυπνήσαμε σε μια Ελλάδα και μεσούσης της οικονομικής κρίσης μάθαμε ότι είμαστε πουριτανοί, κομπλεξικοί,ομοφοβικοί νεοναζί,φασίστες ,ρατσιστές και άλλες πολλές λεξούλες παντελώς κενές περιεχομένου που φτιάχτηκαν σε ειδικά προπαγανδιστικά οφίτσια. και όλα αυτά από «καθηγητές» που το παίζουν και μαρξιστές και όλο το ζόφο τον ερμηνεύουν ως πρόοδο.Ξαφνικά μάθαμε και την LGBTQ κοινότητα των κιναίδων και αυτοί είναι οι ευπαθείς που πρέπει να προστατέψουμε και όχι τα βρέφη που θα δοθούν σε υιοθεσία σε αυτούς.Ας δούμε ένας πραγματικός αριστερός και όχι Νεοταξίτης τι λέει για το εν λόγω ζήτημα https://www.youtube.com/watch?v=QuyQUTkQc14 .
    Υ.Γ.Εδώ και τώρα Εθνικοποίηση και αποκομμουνιστοποίηση της παιδείας .Δεν θέλουμε τέτοιους δασκάλους στα παιδιά μας .ΘΑ τρίζουν τα κόκαλα το Σωκράτη του Πλάτωνα του Πλουτάρχου και του Ξενοφώντα .Ελληνόφωνοι γραικύλοι και Γενίτσαροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον δε θελετε να ξερετε πως περνουσαν τον ελευθερο χρονο τους πολλοι απο αυτους στην αρχαια Ελλαδα...!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε "16 Δεκεμβρίου 2015 - 5:53 μ.μ." ναι, στην αρχαία Ελλάδα η σκλαβιά ανθρώπων ήταν κάτι φυσιολογικό κι οι Σπαρτιάτισσες πετούσαν τα άρρωστα παιδιά τους από το γκρεμό.

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφο κείμενο - ευχαριστούμε!
    Μέσω αυτού ανακάλυψα και το blog, το οποίο δείχνει μια συγκινητικά παιδαγωγική όψη της δουλειά σας...ευχαριστώ και γι αυτό.

    (παρεπιπτόντως διασκέδασα πολύ με το σχόλιο του michalis_delta - ελπίζω να το έκανε γι αυτόν ακριβώς το λόγο: για να διασκεδάσουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια! Δεν τίθεται φυσικά θέμα ευχαριστιών για το κείμενο, δεν κολακεύω κανέναν ούτε ωραιοποιώ καταστάσεις. Το συγκεκριμένο θέμα δεν επιδέχεται την προσωπική γνώμη του καθενός. Πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα, είτε τα σεβόμαστε είτε όχι.

      Διαγραφή
  9. Κρίμα που υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί σαν εσάς και κυριολεκτικά θα γεμίζουν με σκουπίδια το μυαλό, την καρδιά, το ήθος και τη νοοτροπία όσων παιδιών έχουν την ατυχία να περάσουν από τα χέρια σας για την εκπαίδευσή τους -ο Θεός να την κάνει-. Το κείμενο είναι μες την ειρωνία και τα επιχειρήματά σας είναι τελείως κούφια, δεδομένου ότι συγκρίνετε καταστάσεις τελείως άσχετες. Καλή ανάρρωση σε αυτήν την άρρωστη από παράσιτα κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 1964!

      Διαγραφή
    2. 400μχ εχουν.. ζουν στον μεσαίωνα.. σκουπίδια, μίσος και τρόμο γεμίζει η εκκλησία και οι εκπρόσωποι της τόσους αιώνες. Διαβάστε, μορφωθείτε και δεχτείτε πως ομοφυλόφιλοι υπείρχαν από πάντα.. και πως η ομοφυλοφιλία υπάρχει γενικότερα στην ίδια τη φύση, στο ζωικό βασίλειο.

      Διαγραφή
    3. Η μόρφωση είναι κάτι που συμβαίνει για να τιθασεύσουμε τα ζωώδη ένστικτά που υπάρχουν στη φύση και όχι για να την επικαλούμαστε σαν επιχείρημα για να αιτιολογήσουμε συμπεριφορές.

      Διαγραφή
    4. Μου εύχεστε καλά Χριστούγεννα; Αφού οι άθεοι δεν πιστεύουν στο Θεό. Μάλλον γενικά οι άθεοι είναι διχασμένες προσωπικότητες, πρέπει να το κοιτάξουν...

      Διαγραφή
  10. Εύγε !

    Θα ήθελα να δω κάποιον μη ανώνυμο, έστω με ψευδώνυμο να καταφερθεί εναντίον σε αυτό το εξαίρετο κείμενο.

    Τι φοβούνται άραγε, γιατί κρύβονται;

    Από εμένα πάντως συγχαρητήρια και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζοντας το κείμενο σας -δυο τρεις φορές- και φτάνοντας στον επίλογο, που ως συνήθως είναι γραμμένος αλά ελληνικά και άρα είναι αφοριστικός, έντονα κατακριτέος, υποννοώντας όσους έχουν αντίθετη άποψη τουλάχιστον ‘οπισθοδρομικούς’ κλπ κλπ, μπαίνω στον πειρασμό να γράψω δύο λόγια. Δεν θα σχολιάσω κάθε επιχείρημα του κειμένου αλλά θα σταθώ σε δυο τρία βασικά σημεία που συναντώ συχνά σε παρόμοιες συζητήσεις.

    Στο έντονα υποστηρικτικό σας κείμενο υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια επικαλείστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και εδώ θα συμφωνήσω μαζί σας: τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν κάθε δικαίωμα να υιοθετήσουν ένα παιδί. Όμως, η προκειμένη περίπτωση δεν αφορά μόνο τα δικαιώματα ενός ομόφυλου ζευγαριού αλλά και ενός παιδιού. Και ψάχνω να βρω στο προοδευτικό κείμενο σας πού ακριβώς εξετάζετε τα δικαιώματα του και δεν το βρίσκω.

    Το πλησιέστερο που βρίσκω είναι μια γενικότερη άποψη, υποκειμενική -και μάλλον αυθαίρετη- ότι τα παρατημένα παιδιά θα είναι καλύτερα με ένα ομόφυλο ζευγάρι. Αυτή η άποψη βασίζεται σε δύο κυρίως βασικά επιχειρήματα: πρώτον, ότι το ιδρυματικό περιβάλλον που ζούν τώρα δεν είναι σωστό, και δεύτερον, ότι τα παράτησαν ετερόφυλοι γονείς.

    Θεωρείτε, λοιπόν, ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θα είναι καλύτερη λύση. Και ίσως να είναι. Αλλά δεν είδα πουθενά στο κείμενο σας να αναρωτιέστε αν οι ομόφυλοι είναι τελικά σαν όλους τους άλλους άνθρώπους, και άρα έχουν και αυτοί ελαττώματα, και ίσως να είναι και αυτοί κακοί γονείς όπως είναι και οι ετερόφυλοι που παράτησαν τα παιδιά τους (εδώ προφανώς αγνοείτε δύο πράγματα: πρώτον, πως η κυριότερη αιτία για να παρατήσεις ένα παιδί δεν είναι η αλαζονία αλλά η φτώχεια, και, δεύτερον, ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να “δέρνουν, βιάζουν, υποσιτίζουν, παραμελούν και εγκαταλείπουν” τα παιδιά τους γιατί απλώς δεν κάνουν παιδιά -εκτός αν κατά την γνώμη σας οι ομοφυλόφυλοι είναι αγγελικά πλασμένοι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ανθρώπους). -->

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα δεν είναι πως θα είναι καλύτεροι.

      Αλλά πως δεν θα είναι και χειρότεροι.

      Διαγραφή
    2. Εάν κατάλαβα καλά το κείμενο καταφέρεται εναντίον της απαγόρευσης υιοθεσίας με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν κατάλαβα να λέει πως οι ομοφυλόφυλοι είναι αγγελικά πλασμένοι, και άρα δεν θα πρέπει να ισχύουν για αυτούς τα υπόλοιπα κριτήρια υιοθεσίας. Απλώς, ότι όταν ένα ομοφυλόφυλο ζευγάρι πληροί τα (υπόλοιπα) κριτήρια, δεν πρέπει να τους αφαιρείται το δικαίωμα υιοθεσίας λόγω ομοφυλοφιλίας.

      Κατά την άποψή μου, όλη η κουβέντα γίνεται σε λάθος βάση.
      Νομίζω ότι είναι θεμελιώδες να αντιληφθούμε την ομοφοβία που κυριαρχεί στην κοινωνία μας και η οποία με τη μορφή (καλυμένης, σε περίπτωση πολιτισμένων ανθρώπων) αγανάκτησης αποτελεί το απαραίτητο ψυχολογικό υπόβαθρο των αντίθετων επιχειρημάτων.

      Πιστεύω ότι αυτά τα αντεπιχειρήματα μάλλον δεν θα υφίσταντο εαν δεν θεωρούσαμε την ομοφυλοφιλία ως την απόλυτη συμφορά.
      Εν ολίγοις, αν δεν είχαμε γαλουχηθεί με το να θεωρούμε απόλυτο κακό το "να είσαι πούστης" δεν θα υπήρχε αυτή η συζήτηση. Και δεν θα μιλούσαμε για τα δικαιώματα του υιοθετημένου παιδιού αν δεν θεωρούσαμε ολέθριο το να έχει πούστηδες (ή λεσβίες) γονείς και εμείς έπρεπε να το σώσουμε από τη συμφορά, έστω και αν αυτό θα σήμαινε το να μείνει στον δρόμο, ή σε ένα ίδρυμα το οποίο, όσο καλά και αν λειτουργεί, δεν δύναται να αποκαταστήσει την προσωπική αγάπη και μέριμνα που απολαμβάνει το παιδί σε ένα σπίτι, με γονείς ανθρώπους ταγμένους που επέλεξαν ενσυνειδήτως να το μεγαλώσουν.
      Άρα λοιπόν το ερώτημα είναι άλλο: είναι οκ να είναι κανείς gay, ή απλά (και στην καλύτερη περίπτωση) εμείς οι προχωρημένοι κανονικοί "τους" ανεχόμαστε?
      Και αν δεν είναι οκ... μήπως θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε και άλλους κανόνες αποκλεισμού τους?
      Τρέμω στην απάντηση που θα δώσουν πολλοί συμπολίτες μου.

      Διαγραφή
    3. Ίσως δεν διαβάσατε ολόκληρη την άποψη μου που ανέβασα σε δύο κομμάτια (γιατί δεν επέτρεπε το blogspot τόσο μεγάλο σχόλιο) αλλιώς θα βλέπατε πως έχω αναφερθεί ήδη στην ερώτηση σας. Πιστεύω πως κάνετε κι εσείς το ίδιο λάθος να μπερδεύετε δύο ξεχωριστά ερωτήματα. Το να είναι κάποιος gay είναι απολύτως δικαίωμα του, αφού αφορά αυτόν και μόνο αυτόν η σεξουαλική του ζωή. Το να υιοθετεί ένα ζευγάρι gay ένα παιδί αφορά τα δικαιώματα ενός gay ζευγαριού αλλά ΚΑΙ τα δικαιώματα ενός παιδιού. Και για αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ερωτημάτων στο πώς πρέπει να βρεθούν οι σωστές απαντήσεις.

      Διαγραφή
    4. Σε κανένα σημείο του κειμένου δεν αναφέρω πως το καλύτερο για ένα ορφανό παιδί είναι ένα ομόφυλο ζευγάρι. Υποστηρίζω πως το καλύτερο για ένα ορφανό παιδί είναι μια οικογένεια, που σαφώς είναι πολύ πιο υγιής κατάσταση κι από το καλύτερο ιδρυματικό περιβάλλον. Σε κανένα σημείο στο κείμενο μου δεν αναρωτιέμαι για το αν οι ομοφυλόφιλοι είναι τελικά σαν όλους τους άλλους ανθρώπους και αν έχουν και αυτοί ελαττώματα γιατί είμαι σίγουρη πως έχουν! Δεν προσπαθώ να μυθοποιήσω τους gay! Σκάρτοι γονείς προκύπτουν πάντα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητά τους. Επομένως είναι παράλογο να στερούμε το δικαίωμα στη γονεϊκότητα σε κάποιους ανθρώπους με άσχετα ως προς αυτή κριτήρια, όταν την ίδια στιγμή κάποιοι άλλη απολαμβάνουν του δικαιώματος αυτού μόνο και μόνο ως ετεροφυλόφιλοι και με κανένα άλλο κριτήριο ικανότητας. Σε γενικές γραμμές βέβαια, οι γονείς (ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού) που προβαίνουν σε τεκνοθεσία είναι πάντα συνειδητοποιημένοι σε αντίθεση με τη φυσιολογική γέννηση του παιδιού που μπορεί να έρθει και τυχαία.

      Διαγραφή
  12. Πέρα από αυτήν την προσέγγιση όμως, λέτε ότι θα είναι καλύτερα να υιοθετηθούν τα παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια και μας δείχνετε σαν αντιπαράδειγμα τα ιδρύματα και την αναξιότητα των ετερόφυλων που τα παράτησαν. Και αντί να προβληματίζεστε πώς πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα λάθη (που είναι όντως λάθη) μας λέτε να τα αποδεχτούμε και να ενεργήσουμε βάση αυτών. Τι λογική, πράγματι, να αποδέχεσαι ένα λάθος για να συμπεράνεις το σωστό!

    Φυσικά, και εσείς, όπως και οι υπόλοιποι της ίδιας επιχειρηματολογίας, συμπεραίνετε πως η μη αποδοχή της κηδεμονίας ενός παιδιού από ομοφυλόφιλους ταυτίζεται με την άποψη πως η ομοφιλοφιλία είναι ανωμαλία και μίασμα. Κάνετε λάθος. Όχι γιατί πολλοί πράγματι δεν σκέφτονται έτσι αλλά γιατί και εσείς δεν κάνετε σε τελική ανάλυση τίποτα διαφορετικό: να μπερδεύεται εξίσου τα δύο ερωτήματα: πρώτον, το αν η ομοφιλοφιλία είναι κάτι το φυσιολογικό και, δεύτερον, το αν τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Γενικεύσεις κάνετε, όπως κάθε κλασσικός νεοέλληνας. Μπερδέματα. Και, πιστέψτε με, αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα διαφορετικό από αυτό, τότε καμία επιχειρηματολογία δεν σας δικαιώνει.

    Θα σας πρότεινα, και σε εσάς και στους άλλους σαν κι εσάς, τουλάχιστον αν θέλετε να είστε τόσο αφοριστικοί ως προς την προοδευτικότητα των ιδεών σας και την οπισθοδρομικότητα των υπολοίπων, να συνειδητοποιήσετε πως η πρόοδος περνά μόνο μέσα από την λογική. Από την ανάλυση. Και από την αντικειμενική εξέταση. Και πως το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να ξεκινά μόνο με αφετηρία την διερεύνηση των δικαιωμάτων ενός παιδιού και όχι των ενηλίκων. Αυτοί έπονται. Απλώς και μόνο γιατί το παιδί δεν μπορεί να επιλέξει για τον εαυτό του.

    Και αν αποδέχεστε ότι ο βασικότερος νόμος της φύσης είναι πως κάθε παιδί μπορεί να έχει μόνο μία μαμά και ένα μπαμπά, γιατί η γονιμοποίηση απαιτεί ένα αρσενικό και ένα θηλυκό για να λάβει χώρα -τουλάχιστον στον κόσμο των θηλαστικών- θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν πρέπει το παιδί να μεγαλώσει με δυο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Και δεν βλέπω να αναρωτιέστε ιδιαίτερα αν μπορείτε εσείς, εγώ, η κοινωνία, να αποφασίζουμε έτσι ανάλαφρα να του δώσουμε μια στρεβλή όψη σε σχέση με το βασικότερο δικαίωμα του. Το μόνο που σαν νοιάζει είναι να φωνάξετε, να σηκώσετε παντιέρες, να καταδείξετε την οπισθοδρομικότητα των όσων δεν έχουν την ίδια άποψη με τη δική σας, πάντα φυσικά για τα δικαιώματα συγκεκριμένων ανθρώπως -αλλά όχι και όλων. Επιφάνεια μόνο. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους, ένα σχόλιο που συμβαδίζει με τη λογική!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν σας περνάει από το μυαλό πως ακόμη και σε ομόφυλα ζευγάρια οι ρόλοι του πατέρα και της μάνας μπορούν να υπάρχουν έτσι;

      Μονογονεϊκές οικογένειες με έναν άντρα ή μια γυναίκα δεν υπάρχουν; Υπάρχουν. Το ξέρετε πως σε αυτές τις οικογένειες ο γονιός είναι και μαμά και μπαμπάς ταυτόχρονα; Καιρός είναι να το μάθετε.

      Ο ρόλος του πατέρα και της μητέρας δεν έχει απαραίτητα σχέση με το φύλο του προσώπου που υποδύεται τον ρόλο ή κάνει την αντίστοιχη δουλειά. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και δυναμικής που αναπτύσσεται εντός της οικογένειας. Σε ζευγάρι αντρών ένας από τους δυο θα κάνει αυτά που κάνει η μητέρα ή μπορεί και οι ρόλοι να εναλάσσονται. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ρευστά στον 21ο αιώνα, ειδικά για όσους μεγάλωσαν με την γνώση του διαδικτύου (τα παιδιά από 1990 και μετά πχ). Εσείς προφανώς είστε γεννηθείς το αργότερο μέσα στα 80s.

      Χαίρομαι για την πολιτισμένη σας διατύπωση, αλλά θεωρώ πως θα πρέπει να το σκεφτείτε λίγο πιο γενικά το θέμα και χωρίς τις παραδοσιακές αγκυλώσεις της κοινωνίας μας.

      Τότε θα δείτε πως πίσω από αυτό που αποκαλείτε εσείς επιφάνεια κρύβεται ουσία. Ψάξτε περισσότερο.

      Καλή συνέχεια !

      Διαγραφή
    3. Λέτε: 'σε ζευγάρι αντρών ένας από τους δυο θα κάνει αυτά που κάνει η μητέρα ή μπορεί και οι ρόλοι να εναλάσσονται'.
      Φοβάμαι πολύ να ακούσω τις απόψεις σας για τον θηλασμό. Έχει αλλάξει πολύ ο κόσμος μετά τα '80.

      Διαγραφή
    4. Άρα λοιπόν καταλήγετε στο ότι ένα παιδί δε μπορεί να ανατραφεί από δυο ομοφυλόφιλους γονείς?
      Δεν διάβασα κάπου το γιατί. Αυτό που παρουσιάσατε είναι μια επιχειρηματολογία γραμμένη άκρως "αλά ελληνικά" και πανομοιότυπη σε προσέγγιση με αυτή που προσπαθήσατε να κατακρίνεται. Λίγη ειρωνεία, λίγη ανωτερότητα, λίγη ευγένεια και για το τέλος μια κριτική της αντίθετης άποψης.
      Προσωπικά θεωρώ ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι μπορεί να αναθρέψει σωστά ένα παιδί (για να προλάβω τις αντιδράσεις, δεν εννοώ να το αναθρέψει καλυτέρα από ένα ετεροφυλόφιλο(!), εννοώ να το αναθρέψει εξίσου καλά). Απαντώ λοιπόν ναι και στα δυο ερωτήματα που θέτετε. Είναι δικαίωμα του παιδιού να έχει μια οικογένεια και πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο πειράζει ο τύπος της οικογενείας αυτής.
      Η ομοφυλοφιλία είναι ως γνωστόν ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να οφείλεται είτε στα γονίδια του ανθρώπου, είτε να είναι επίκτητη και να οφείλεται στο περιβάλλον του. Συμφωνούμε λοιπόν (φαντάζομαι) πως στην πρώτη περίπτωση των γονίδιων οι ομοφυλόφιλοι γονείς δεν μπορούν να παίξουν κάποιο ρολό στον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού διότι αυτός είναι ήδη προκαθορισμένος. Στην δεύτερη τώρα περίπτωση, έρευνες έχουν γίνει πολλές και στατιστικά στοιχειά έχουν δείξει ότι το ποσοστό ομοφυλόφιλων νέων δε διαφέρει ιδιαίτερα από τη μια περίπτωση στην άλλη. Το ποσοστό που διαφέρει είναι στο εάν έχει αναρωτηθεί το παιδί (ως έφηβος πια) για το εάν έλκεται από το ίδιο ή το αντίθετο φύλο. Αυτό, τουλάχιστον εγώ, δεν το θεωρώ κατακριτέο.
      Το μόνο που θεωρώ ότι ενδεχομένως να ήταν πρόβλημα για το παιδί είναι ότι είναι πολύ πιθανό κατά τη πορεία της ζωής του να του ασκηθεί κριτική για τις επιλογές των γονιών του, είτε σε ήπια μορφή είτε σε μορφή bulling στο σχολειό. Αυτό όμως είναι ΛΑΘΟΣ! Και λάθος της κοινωνίας που οφείλει να καταπολεμήσει τη μετάδοση οπισθοδρομικών απόψεων και την απόρριψη του διαφορετικού. Η διαφορετικότητα κάνει αίσθηση και ενοχλεί. Αυτός δεν είναι λόγος να καταδικάζεται και αυτό το πιστεύω ακράδαντα γιατί ΟΛΑ στην αρχή φαίνονται διαφορετικά, ΟΛΑ φαίνονται προχωρημένα, ουτοπικά, μπαίνουν «ταμπέλες» παντού! Χαρακτηρίζουμε μια ολόκληρη προσωπικότητα ανθρώπου με μια λέξη: ψευτο-προοδευτικός ή πουριτανός. Είτε υποστηρίζεις είτε εναντιώνεσαι σε στιγματίζουν με μια λέξη και δεν είσαι πια άνθρωπος παρά μόνο αυτή η μια λέξη που σου κόλλησαν!
      Αυτό είναι το λάθος του λεγομένου Νεοέλληνα (ή έστω ένα από τα λάθη του). Κριτικάρει, γενικεύει και έπειτα θεώρει ότι μονά εκείνος σκέφτεται σωστά! Αναφέρει και κάτι για τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους για να δείξουμε ότι ξέρουμε την ιστορία μας! Ψέμα όλα! Άμα ξέραμε δε θα ήμασταν σε αυτά τα χάλια και στην τελική άμα ξέραμε θα σεβόμασταν το διαφορετικό και δε θα ψάχναμε ευκαιρία για να ρίξουμε χολή.
      Για να τελειώνω, στο μόνο που συμφωνώ με το σχόλιο που απάντησα είναι ότι οι γενικεύσεις είναι λανθασμένες, επιφανειακές και ανούσιες αλλά δυστυχώς παρατηρώ ότι γίνονται από όλες τις μεριές.

      Διαγραφή
  13. Σε κανένα σημείο του κειμένου δεν αναφέρω πως το καλύτερο για ένα ορφανό παιδί είναι ένα ομόφυλο ζευγάρι. Υποστηρίζω πως το καλύτερο για ένα ορφανό παιδί είναι μια οικογένεια, που σαφώς είναι πολύ πιο υγιής κατάσταση κι από το καλύτερο ιδρυματικό περιβάλλον. Σε κανένα σημείο στο κείμενο μου δεν αναρωτιέμαι για το αν οι ομοφυλόφιλοι είναι τελικά σαν όλους τους άλλους ανθρώπους και αν έχουν και αυτοί ελαττώματα γιατί είμαι σίγουρη πως έχουν! Δεν προσπαθώ να μυθοποιήσω τους gay! Σκάρτοι γονείς προκύπτουν πάντα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητά τους. Επομένως είναι παράλογο να στερούμε το δικαίωμα στη γονεϊκότητα σε κάποιους ανθρώπους με άσχετα ως προς αυτή κριτήρια, όταν την ίδια στιγμή κάποιοι άλλη απολαμβάνουν του δικαιώματος αυτού μόνο και μόνο ως ετεροφυλόφιλοι και με κανένα άλλο κριτήριο ικανότητας. Σε γενικές γραμμές βέβαια, οι γονείς (ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού) που προβαίνουν σε τεκνοθεσία είναι πάντα συνειδητοποιημένοι σε αντίθεση με τη φυσιολογική γέννηση του παιδιού που μπορεί να έρθει και τυχαία. Και όσο για το ατράνταχτο επιχείρημα ότι η φύση έδωσε τη δυνατότητα της αναπαραγωγής στον άντρα και τη γυναίκα, αυτό δεν ακυρώνει το ότι τη δυνατότητα ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ενός παιδιού την έχει ο οποιοσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ξεστραβωθείτε υπέρμαχοι της βλακείας....

    http://www.briefingnews.gr/kosmos/paidi-gkei-gonion-proeidopoiei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχο! Μακάρι κανένα παιδί να μη μείνει άλλο σε ιδρύματα και όλα να βρουν μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυρία Λαζαρίδου ως πρώην μαθητής στο δημόσιο σχολείο θέλω να πω ότι πραγματικά λέγω κρίμα που είστε Δασκάλα. Δεν σκέφτεστε τα παιδιά σε αυτό το σημείο αλλά τις παράλογες επιθυμίες των γκέι. Κρίμα γιατί νόμιζα πως ήσασταν σοβαρή αλλά δυστυχώς μάλλον έκανα λάθος. Δεν απαντήσατε επαρκώς στις αντιρρήσεις των κατα εσας οπισθοδρομικων και με απανυιτικο μου αρθρο μπορω να σας το αποδειξω. Διονύσης Π, Απόφοιτος Λυκείου τη σεζόν 2015-2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή