Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Προς ΔΟΕ: Βοήθεια!

Σε λίγο καιρό θα βγει η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές και θα ανοίξουμε πάλι τον χάρτη για να σημειώσουμε τα βουνά και τις ραχούλες που θα δηλώσουμε. Και τίθεται φυσικά πάλι το θέμα με τους πίνακες της προϋπηρεσίας μας, που με νόμο έπαψαν να τροφοδοτούνται από τον Ιούλιο του 2010. Πρόκειται να “ξεκλειδώσουν” ποτέ;
Υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να πάρουμε κάποια απάντηση σχετικά με αυτό; Κάθε χρόνο δηλώνουμε το σύμπαν στην αίτησή μας από φόβο μήπως μείνουμε απ’ έξω. Μήπως τελικά κάνουμε τεράστια βλακεία; Πολλοί συνάδελφοί μας επιλέγουν μόνο τον τόπο κατοικίας τους και όποτε τους πάρουν… Εκτός από μερικά μηνιάτικα, χάνουν τίποτα άλλο; Δεν τους κατηγορώ φυσικά, καλά κάνουν, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να μεταναστεύουν κάθε χρόνο και δεν είναι εκείνοι που μας αδικούν αλλά η ηλίθια ιδέα να κλειδώσουν οι πίνακες. Και αν τελικά ανοίξουν, θα μετρηθεί ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ και η προϋπηρεσία των ετών κατά τα οποία ο νόμος έλεγε πως δε θα μετρηθεί; Εκ των πραγμάτων, γίνεται να συμβεί αυτό; Δε θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικά και με το δίκιο τους οι συνάδελφοι που βάσει νόμου έκαναν τις επιλογές τους; Το επιχείρημα «καλά, δεν ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα άνοιγαν οι πίνακες;» δε νομίζω να μετράει σε αυτήν την περίπτωση. Και σε αυτό λοιπόν μετέωροι! Ας ξέρουμε τουλάχιστον τι θα μετρήσει και τι όχι και από πότε και για πότε, να κανονίσουμε την πορεία μας! Αν είναι εύκολο, ζητήστε διευκρινίσεις και διαφωτίστε μας! Ευχαριστώ!

1 σχόλιο:

  1. Ειναι πολυ απλό, να ανοιξουν με την μοριοδότηση του Ν.3848, χωρις ΑΣΕΠ μιας και δεν εχει γινει. Η προϋπηρεσια θα μετρηθει ξανα με την νεα μοριοδοτηση του Ν3848 και κανενας δε θα μπορει να επικαλεστει οτι "εγω δν το ηξερα". ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ, και μιλαω για να μην υπαρχει παρεξηγηση μονο για τους πινακες τουν αναπληρωτων και οχι των μονιμων διορισμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή